Omlós sajtos pogácsa bevált recept szerint

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kelt sajtos pogácsa

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • tej
  • 3-4 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel szétmorzsoljuk. Közepébe mélyedést készítünk és belerakjuk az egész tojásokat, a megkelt élesztőt, a sót és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy ne túl kemény tésztát kapjunk. Közben rászórjuk a reszelt sajtot is és addig gyúrjuk, míg teljesen sima, hólyagos állományú lesz a tészta. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ekkor kilisztezett deszkára borítjuk, másfél cm vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevagdaljuk. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vékonyan kikent tepsire rakjuk és megkenjük tojással. Forró sütőben megsütjük. Ebből a mennyiségből 3 nagyméretű tepsire való pogácsa lesz.

Ezt is szeretjük