Brownie céklával

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brownie céklával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg nyers céklagumó (kb. 4 db közepes méretű)
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg minél magasabb kakaótartalmú csokoládé
  • 25 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem akarjuk, hogy összefogja a kezünket, akkor a cékla tisztítása előtt húzzunk gumikesztyűt! Hámozzuk meg a céklagumókat (kb. 40 dkg marad), majd aprítsuk fel. Tegyük egy mikrózható edénybe, öntsünk alá kevés vizet, és mikróban, magas fokozaton (nekem 800 W) kb. 12 perc alatt pároljuk puhára. Nekem van egy olyan mikrós pároló edényem, aminek van egy betéte, és az alá kell önteni a vizet, a párolandó dolgok pedig a kiemelhető betétre kerülnek. Kicsit hagytam hűlni a párolt céklát, majd egy tálban botmixerrel pépesítettem.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 20*30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Daraboljuk durvára a csokoládét, kockázzuk fel a vajat.
A pürésített céklát keverjük simára a margarinnal, az aprított csokoládéval és a vaníliakivonattal.
A hozzávaló kb. 15 db Brownie-hoz elegendők. Egy nagyobb tálban kézi mixerrel keverjük össze a cukrot a tojásokkal. Kb. 2 perc keverés után sápadt színű, habos állagú lesz, ekkor kanalazzuk bele a céklás keveréket. Használjunk nagy, fémből készült kanalat és óvatosan keverjük, hogy levegős maradjon. Szitáljuk bele az előzőleg kakaóval összekevert lisztet és keverjük simára.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 25-30 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor van kész, ha a tészta megemelkedik, de a tepsit megmozgatva érezzük, hogy a felső kéreg alatt még lágyan remeg. A formában hagyjuk teljesen kihűlni (én nem bírtam addig várni), majd vágjuk négyzetekre.

Ha nincs mikrohullámú sütőnk, akkor a hámozatlan, egész céklákat főzzük puhára (így nem esnek szét), aztán hámozzuk meg, és a továbbiakban minden ugyanaz.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük