Sajtos puffancs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtos puffancs

Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 60 darabhoz
  • 5 dl tej
  • 16 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 teáskanál só
  • 6 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 24 dkg reszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Ez tulajdonképpen egy égetett vagy forrázott tészta (mint a képviselőfánk), sós változatban.
A tejet, a margarint és a sót együtt felforraljuk (egy nagyobb lábasban). Beleöntjük egyszerre a lisztet és addig keverjük, amíg a fazék/lábas oldaláról el nem válik (pár perc).
Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként beleütjük a tojásokat és jól elkeverjük a gépi habverő dagasztóspiráljával. Majd hozzáadjuk a sajtot és ezzel is jól elkeverjük.
Kivajazott (vagy sütőpapíros) tepsibe hideg vizes kézzel vagy habzsák segítségével kis (kb. diónyi nagyságú) gombócokat formázunk/nyomunk.
30 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt kb. 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük