Isteni zserbó recept egy kicsit másképp
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Zserbógolyók
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 3 cl narancslikőr vagy konyak
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 mokkáskanál rum
Bevonat
- 15 dkg ét tortabevonó
- 2-3 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
A hozzávalók kb. 15 db golyóhoz elegendők. A barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk az alkohollal (narancslikőr v. konyak) és 1 evőkanál vízzel, így kb. 1 órán át állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle, majd gőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk (segítségül fogpiszkálót használhatunk).
Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rendezzük, és azonnal tálaljuk.
Karácsonyi csemegének is kiváló, sütés nélküli variációja a zserbónak!




Még több recept