Isteni zserbó recept egy kicsit másképp

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zserbógolyók

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 3 cl narancslikőr vagy konyak
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 mokkáskanál rum

Bevonat

  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 2-3 evőkanál napraforgó olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalók kb. 15 db golyóhoz elegendők. A barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk az alkohollal (narancslikőr v. konyak) és 1 evőkanál vízzel, így kb. 1 órán át állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle, majd gőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk (segítségül fogpiszkálót használhatunk).
Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rendezzük, és azonnal tálaljuk.

Karácsonyi csemegének is kiváló, sütés nélküli variációja a zserbónak!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük