Lazacos pite

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lazacos pite

Hozzávalók 4 személyre:

Omlós tészta

  • 20 dkg liszt
  • 8-10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál hideg víz

Töltelék

  • 30 dkg lazac
  • 1 db tojás (+ ami a tészta kenésénél visszamaradt)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • őrölt fehérbors
  • citromlé
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tenni és a csipet sóval összekeverni. Ezután hozzáadni a Vénusz sütőmargarint és kézzel összemorzsolni.
A tojást felverni, majd hozzákeverni a vizet és végül a morzsalékos liszthez önteni.
Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrni, majd fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tenni 30 percre pihentetni.
A hűtőből kivéve kinyújtani, majd kibélelni vele a piteformát. Az alját villával megszurkálni, majd sütőpapírt helyezni rá és feltölteni nehezékkel.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25 percig elősütni a tésztát. Ezután a sütőből kivenni és eltávolítani a nehezéket a tésztáról. Végül felvert egész tojással megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és még kb. 5 percig sütni.

A lazacot konyhai robotgéppel (v. turmix-al) pépesíteni, majd hozzáadni a tojást és pár másodpercig még keverni.

Ezután hozzáadni a tejszínt, és sima krémmé összekeverni. Végül hozzáönteni a tejet, és ízlés szerint fűszerezni, majd így is jól kikeverni.

A sütőből kivett tésztára önteni a lazacos krémet, majd visszatenni a sütőbe és közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni. Én légkeverésnél 30 percig sütöttem. (Addig sütni, hogy szép színt kapjon a teteje, és már ne ragadjon a massza)

Ezt is szeretjük