Lazacos pite

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lazacos pite

Hozzávalók 4 személyre:

Omlós tészta

  • 20 dkg liszt
  • 8-10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál hideg víz

Töltelék

  • 30 dkg lazac
  • 1 db tojás (+ ami a tészta kenésénél visszamaradt)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • őrölt fehérbors
  • citromlé
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tenni és a csipet sóval összekeverni. Ezután hozzáadni a Vénusz sütőmargarint és kézzel összemorzsolni.
A tojást felverni, majd hozzákeverni a vizet és végül a morzsalékos liszthez önteni.
Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrni, majd fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tenni 30 percre pihentetni.
A hűtőből kivéve kinyújtani, majd kibélelni vele a piteformát. Az alját villával megszurkálni, majd sütőpapírt helyezni rá és feltölteni nehezékkel.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25 percig elősütni a tésztát. Ezután a sütőből kivenni és eltávolítani a nehezéket a tésztáról. Végül felvert egész tojással megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és még kb. 5 percig sütni.

A lazacot konyhai robotgéppel (v. turmix-al) pépesíteni, majd hozzáadni a tojást és pár másodpercig még keverni.

Ezután hozzáadni a tejszínt, és sima krémmé összekeverni. Végül hozzáönteni a tejet, és ízlés szerint fűszerezni, majd így is jól kikeverni.

A sütőből kivett tésztára önteni a lazacos krémet, majd visszatenni a sütőbe és közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni. Én légkeverésnél 30 percig sütöttem. (Addig sütni, hogy szép színt kapjon a teteje, és már ne ragadjon a massza)

Ezt is szeretjük