Márványos tejkaramellás szelet

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Márványos tejkaramellás szelet
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta
- 15 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 1 dl Vénusz étolaj
- 4 tojás
- 1 sütőpor
- 2 db 3 in1 neszkávé por
- _Krém_
- 5 dl tej
- 2 teáskanál étkezési zselatinpor
- 2 csomag tejkaramellás főzős pudingpor
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
Tetejére
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 csomag vaníliás cukor
Máz
- 2 teáskanál tejkaramellás pudingpor
- 3 teáskanál kristálycukor
- 2 teáskanál Vénusz étolaj
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tésztához a tojások fehérjét a cukorral habbá verem, majd beleöntöm a tojássárgákat, olajat, tejet, sütőport, neszkávéport, és végül fokozatosan a lisztet is, majd vajazott, lisztezett mélyebb tepsibe 20 perc alatt megsütöm, kihűtöm.
A krémhez a tejkaramellás pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszek egy kis lábasba, majd a megmaradt pudingporból a tejjel , az ízlés szerinti cukorral, és 2 teáskanál étkezési zselatinporral pudingot főzök majd kihűtöm.
A puha Vénusz margarint a porcukorral habosra kikeverem, majd a kihűlt tejkaramella pudinggal összekeverem, és a kihűlt tésztára rákenem.
A habtejszínt a habfixálókkal és a vaníliás cukrokkal kemény habbá verem és a tésztára simítom.
A mázhoz a kis lábasba félretett 2 teáskanál tejkaramellás pudingport, 3 teáskanál cukrot, 2 teáskanál Vénusz étolajat, és 1,5 dl vizet folyamatos kevergetés mellett közepes lángon felfőzöm,majd lehúzom a tűzről, és ha langyos akkor kanalanként a hab tetejére csorgatom, és hústű segítségével mélyen a tejszínhabba márványosan belecirógatom.
Hűtőben dermed, másnap finom igazán, tortaként sütve is kiváló, igazi család kedvence.
Jó étvágyat!




Még több recept