Márványos tejkaramellás szelet

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 4 tojás
  • 1 sütőpor
  • 2 db 3 in1 neszkávé por
  • _Krém_
  • 5 dl tej
  • 2 teáskanál étkezési zselatinpor
  • 2 csomag tejkaramellás főzős pudingpor
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor

Tetejére

  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 csomag vaníliás cukor

Máz

  • 2 teáskanál tejkaramellás pudingpor
  • 3 teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál Vénusz étolaj
  • 1,5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A tésztához a tojások fehérjét a cukorral habbá verem, majd beleöntöm a tojássárgákat, olajat, tejet, sütőport, neszkávéport, és végül fokozatosan a lisztet is, majd vajazott, lisztezett mélyebb tepsibe 20 perc alatt megsütöm, kihűtöm.

A krémhez a tejkaramellás pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszek egy kis lábasba, majd a megmaradt pudingporból a tejjel , az ízlés szerinti cukorral, és 2 teáskanál étkezési zselatinporral pudingot főzök majd kihűtöm.

A puha Vénusz margarint a porcukorral habosra kikeverem, majd a kihűlt tejkaramella pudinggal összekeverem, és a kihűlt tésztára rákenem.

A habtejszínt a habfixálókkal és a vaníliás cukrokkal kemény habbá verem és a tésztára simítom.

A mázhoz a kis lábasba félretett 2 teáskanál tejkaramellás pudingport, 3 teáskanál cukrot, 2 teáskanál Vénusz étolajat, és 1,5 dl vizet folyamatos kevergetés mellett közepes lángon felfőzöm,majd lehúzom a tűzről, és ha langyos akkor kanalanként a hab tetejére csorgatom, és hústű segítségével mélyen a tejszínhabba márványosan belecirógatom.

Hűtőben dermed, másnap finom igazán, tortaként sütve is kiváló, igazi család kedvence.
Jó étvágyat!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük