Almatorta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg alma
  • 1 dkg sütőmargarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag pudingpor
  • 1,5 dl víz vagy tej
  • 2 ek pirított zabpehely
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kettéosztjuk, és lisztezett deszkán 2 db korongot nyújtunk belőle. 180 fokon világos barnára sütjük, majd ha kihűlt, a tortakarikát, amelybe a tortát rétegezni fogjuk, a lapokra nyomjuk, hogy a felesleges tésztaréteget levágja. Az almákat kockára, vagy szeletekre vágjuk, a vajat felhevítjük, az almát a citromhéjjal kevergetve megpároljuk benne, a porcukorral, és a vaníliás cukorral ízesítjük. A pudingport tejjel, vagy vízzel elkeverjük, az almatölteléket besűrítjük vele, végül a pirított zabpelyhet is belekeverjük. A tortakarikát az alsó lapra helyezzük, rá a töltelék felét, arra a másik lapot, és a másik fele tölteléket. Hűtőbe tesszük puhulni néhány órára. Tálaláskor friss almával díszítjük.

Blog.hu ajánló