Túrós szőlős pite
Túrós szőlős pite
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg apró szemű fekete szőlő
- 25 dkg cukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- só
- 25 dkg túró
- 5 db tojás
- 30 dkg liszt
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- a tepsi kikenéséhez margarin
- a tetejére porcukor.
Elkészítés:
A szőlőt egy kevés cukorral megszórva félretesszük. A többi cukrot a margarinnal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval, habosra keverjük. A túrót beledolgozzuk, és az egész tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, majd a túrókrémbe keverjük. Ezután a tésztát margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és a szőlőt a tetejére szórjuk. 170 fokon sütjük. Porcukorral meghintve, négyzetekre vágva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept