Kávétorta őszibarackkal

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kávétorta őszibarackkal

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 6 db tojás
  • 180 g kristálycukor
  • 200 g liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 3 evőkanál olaj

Forma kikenéséhez

  • Vénusz sütőmargarin
  • liszt

Krém

  • 50 ml rum
  • 1 evőkanál instant kávé, vagy csokis cappuccino
  • 150-200 g Vénusz sütőmargarin
  • 200 g tejcsokoládé
  • _Barackos töltelék_
  • 150 g őszibarack lekvár
  • 300 g felezett őszibarack befőtt
  • 2 tasak zselatinpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a kristálycukorral, a tojássárgát habosra keverjük a vaníliás cukorral. A kétféle masszát öntsük össze, szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a kávét és az olajat, majd az egészet keverjük el. Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kenjünk ki, lisztezzük ki és süssünk benne 3 lapot. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük meg a lapokat 15-20 perc alatt. A rumot melegítsük meg, oldjuk fel benne az instant kávét, vagy cappuccinot, majd hagyjuk kihűlni. A csokit olvasszuk meg, a margarin kell, hogy sima legyen, a csokit óvatosan rakjuk hozzá. Vigyázzunk ne legyen sok margarin, mert nem fog összeállni. A megolvadt csokiba öntsük a rumos-cappuccinot, hagyjuk az egészet addig hűlni, amíg kenhetővé nem válik. Az egyik tésztát tegyük vissza a tortaformába, egyenletesen kenjük meg a csokis krémmel. Hagyhatunk belőle két kanálnyit a torta díszítésére, de nem muszáj. Tegyük rá a következő lapot, ezt kenjük le a lekvárral, osszuk el rajta a lecsöpögtetett barack felével. A zselatint a csomagoláson leírtaknak megfelelően készítsük el, és a kétharmadát öntsük a barackokra. Jöhet a harmadik lap, ezt is kenjük meg őszibarack lekvárral, és díszítsük az őszibarackokkal. Öntsük le a maradék zselatinnal, hagyjuk megdermedni. Ezután vegyük le a formát a tortáról, megkenhetjük az oldalát a félretett csokis krémmel, és pirított mandulát rakhatunk rá.

Ezt is szeretjük