Levendulás-grapefruitos amerikai palacsinta
Levendulás-grapefruitos amerikai palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
Palacsinta
- 28 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 teáskanál cukor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- ½ csomag sütőpor
Grapefruithoz
- 2 grapefruit
- 1 dl víz
- 100 gr cukor
- 2 evőkanál levendulavirág (száraz)
Elkészítés:
A tojást és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kevés olajon kisütjük a palacsintákat (kb. 10 cm átmérőjűre).
A levendulasziruphoz először vizet forralunk, beletesszük a levendulát, majd a cukrot. Amikor kissé besűrűsödött és szirupos állagú lett, leszűrjük. A grapefruitot meghámozzuk, belső részét kivágjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben 0,5 dl levendulás szirupot öntünk, majd beletesszük a grapefruit szeleteket és kissé összeforraljuk. Összeállítjuk a palacsintát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept