Burgonyás pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Burgonyás pogácsa

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 1 csapott evőkanál só
  • 0,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél pohár natúr joghurt (1 pohár = 2 dl)

Tetejére

  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom egy kevéske cukorral a langyos tejben. A főtt burgonyát összetöröm. Hozzáadom a többi alapanyagot, jól kidagasztom, majd 45 percre a hűtőbe teszem.
Ezután kinyújtom és hajtogatom a tésztát, amit 20 percenként 3x végzek el. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a megpödörtetett pogácsákat. Tetejét tojással megkenem. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütöm.

Nagyszerű fogás gulyásleves vagy hagymakrémleves mellé.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük