Diós linzer
Diós linzer
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 1 sütőpor
- 1-2 kanál tejföl
- _Töltelék_
- durvára vágott dió
- kristálycukor
- 2 tojásfehérje
- baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. A körök felének belsejébe egy kisebb kört lyukasztunk, ez lesz a teteje a süteménynek. A nem lyukas köröket megkenjük lekvárral.
A lyukas köröket tojásfehérjébe, majd kristálycukorral elkevert durvára vágott dióba mártjuk. Ezután a lyukas köröket rátesszük a lekvárosra, és margarinnal kikent tepsibe tesszük őket.
15-20 perc alatt készre sütjük. Frissen is fogyaszthatjuk, de minél többet áll, annál puhább lesz a tésztája.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept