Diós linzer
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Diós linzer
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 1 sütőpor
- 1-2 kanál tejföl
- _Töltelék_
- durvára vágott dió
- kristálycukor
- 2 tojásfehérje
- baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. A körök felének belsejébe egy kisebb kört lyukasztunk, ez lesz a teteje a süteménynek. A nem lyukas köröket megkenjük lekvárral.
A lyukas köröket tojásfehérjébe, majd kristálycukorral elkevert durvára vágott dióba mártjuk. Ezután a lyukas köröket rátesszük a lekvárosra, és margarinnal kikent tepsibe tesszük őket.
15-20 perc alatt készre sütjük. Frissen is fogyaszthatjuk, de minél többet áll, annál puhább lesz a tésztája.

Még több recept