Diós linzer

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diós linzer

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 sütőpor
  • 1-2 kanál tejföl
  • _Töltelék_
  • durvára vágott dió
  • kristálycukor
  • 2 tojásfehérje
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. A körök felének belsejébe egy kisebb kört lyukasztunk, ez lesz a teteje a süteménynek. A nem lyukas köröket megkenjük lekvárral.
A lyukas köröket tojásfehérjébe, majd kristálycukorral elkevert durvára vágott dióba mártjuk. Ezután a lyukas köröket rátesszük a lekvárosra, és margarinnal kikent tepsibe tesszük őket.
15-20 perc alatt készre sütjük. Frissen is fogyaszthatjuk, de minél többet áll, annál puhább lesz a tésztája.

Ezt is szeretjük