Gyümölcs-joghurtos-tejszínes marcipán torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta

  • 8 tojás fehérje
  • 8 tojás sárgája
  • 16 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj

Krém

  • 0,5 l erdei gyümölcsös joghurt
  • 30 dkg apró gyümölcs vagy aprított (szeder v. málna v. eper v. pl. felezett őszibarack befőtt aprítva)
  • 1 csomag zselatin
  • 4 dl növényi tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 habfixáló
  • 2 csomag vanília
  • _Bevonáshoz_
  • 30-40 dkg marcipán
  • _Díszítés_
  • marcipán figurák, kék ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy mikor félig kemény, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd kemény habbá verjük robotgéppel, majd fakanálra váltunk és óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet kis adagokban, citromhéjat. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük, ha kihűlt. 3 lapra vágjuk.

Krém:
A joghurtot elkeverjük a cukorral, a zselatint egy kis gyümölcslében az előírásoknak megfelelően elkészítjük, majd óvatosan a joghurtba forgatjuk. A tejszínt robotgépbe téve elkezdjük kemény habbá verni, közben beletesszük a vaníliát, a habfixálókat, majd készre keverjük és beleforgatjuk a joghurtba.

A krémet kétfelé vesszük és megtöltjük vele a lapokat, az legfelső lapot kicsit megnyomkodjuk, hogy a krém mindenhol egyenletes legyen, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük, mert a krém kicsit összeeshet.

A marcipánmasszánkat vékonyra nyújtjuk, a tortát kivéve a hűtőből lekvárral megkenjük vékonyan, így könnyebben tapad rá a marcipán. A vékonnyá nyújtott marcipánnal befedjük a tortát, mindenhol jól rányomkodjuk. A maradék masszából vékony csíkot nyújtva körbe ráragasztjuk a tortára - ez lesz a szalag rajta - amit kék étel festékkel, (amit előtte kicsit pépesítünk egy kis vízzel) befestünk, díszítjük, majd hűvös helyen tároljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük