Feketeerdő torta

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Feketeerdő torta
Hozzávalók 8 személyre:
Piskóta
- 5 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Meggytöltelék
- fél üveg meggybefőtt
- ízlés szerint cukor (nekem kb. 10-15 dkg)
- kevés fahéj
- 1 evőkanál zselatin
Tejszínhab
- 400 ml tejszín
- 2 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál kakaópor
Tetejére
- meggyszelet
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és kakaóport.
Az egészet óvatosan elkeverjük, majd kerek torta formába simítjuk, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Formából kiborítjuk, és így fejjel lefelé hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
A meggytöltelékhez a meggyet összeturmixoljuk, vagy nagyon apróra vágjuk, a befőtt levével és a cukorral valamint a fahéjjal felforraljuk. Ha felforrt, tűzről levesszük.
Külön edényben a zselatint egy pici vízbe beáztatjuk, ha megdagadt, felmelegítjük (nem forraljuk!), és az egészet a forró meggyhez adjuk. Időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni, ez idő alatt meg is keményedik.
A két evőkanál zselatint is leöntjük pici vízzel, majd ha megdagadt, felmelegítjük.
A tejszínhabhoz az egész tejszínt kemény habbá verjük (én nem tettem bele cukrot, mert cukrozott habalapom volt). 5 evőkanállal kiveszünk belőle, a többit a zselatin nagy részével összekeverjük. A félretett tejszínt összekeverjük a kakaóval és a maradék zselatinnal, majd megtöltjük a tortát.
Alsó lap közepére nyomunk egy rész sima fehér tejszínt tömör kör alakban, mellé egy sor meggytöltelék kerül szintén kör alakban, a szélére pedig kakaós tejszínt nyomunk körbe. Erre jön a következő lap. A sorrend változik: kakaós tejszín bentre, mellé ugyanúgy meggytöltelék, kívülre sima tejszín. (Ebbe a két lapba arányosan osszuk szét a kakaós tejszínt valamint a meggytölteléket, erre már nem lesz szükségünk.) Rákerül a 3. lap, és az egészet bevonjuk sima tejszínnel.
A torta oldalát \"bepanírozzuk\" tortadarával. Tetejére tejszínből annyi rózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk, minden rózsa tetejére pedig 1-1 meggy szemet ültetünk, és kevés tortadarával a torta tetejét is megszórjuk.

Még több recept