Barackos túrótorta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Barackos túrótorta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • egy fél sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém

  • 25 dkg túró
  • 1 csomag főzés nélküli puding
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 egész citrom
  • 2 csomag zselatin
  • 4 dl növényi habtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 1 üveg barack befőtt
  • egy kivi
  • 1 ek.porcukor.
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk annyi módosítással hogy a végén hozzáadunk egy ek.vénusz étolajat amivel jól összekeverjük. Nagyobb kerek tortaformában sütjük.
A főzés nélküli pudingot 1,5 dl tejjel sűrűre kavarjuk és félre tesszük.
A 10 dkg.vajat a 10 dkg.porcukorral jól kikavarjuk
A túrót levesszűrőn áttörjük.
A tejszínt felverjük a habfixálóval és az egy ek.porcukorral úgy hogy alacsony fokozaton kezdjük és fokozatosan emeljük a fokozatot.
Az egyik zselatint elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint.
Amikor már csak langyos folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a habhoz.
Van egy jó tanácsom legyen hideg a hab és rögtön megkeményedik a zselatintól nem folyósodik meg.
A krémek összeadása a következő sorrendben következik:vajas krém+túró+puding+hulala.
Ha ezeket összekevertük hozzáadunk 1-2 citrom levét ízlés szerint .Az üveg barackból félre teszünk 4 db szép cikket a díszítéshez,a többit apró kockára vágjuk és hozzá keverjük a krémhez.A kerek piskótát tárcára rakjuk és rásimítjuk a krém 2/3-ad részét a többit a díszítéshez hagyjuk.A torta szélét vastagon díszítjük hogy a zselatin ne csurogjon le róla.A meghagyott barackot fel cikkezzük valamint a kivit is meghámozzuk cikkezzük és váltakozva díszítjük körbe a közepén.Ha kész vagyunk a másik zselatint is elkészítjük a leirtak szerint és langyosan kanalanként rá rakjuk ,hogy befedje a gyümölcsöket.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük