Amerikai csokoládés pite

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Ez a bájos fejfedő a legfelkapottabb idén: újra divatban a svájcisapka »

Ez a hajszín lesz a tél kedvence: még ránézni is melengető érzés »

Alaposan kipucolja a méreganyagokat és megszépíti a bőrt ez a zöldturmix: jobban indul vele a tél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amerikai csokoládés pite

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás

Töltelék

  • 25 dkg tejcsoki
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1-2 evőkanál meggylikőr

Mellé díszítés a hab

  • 2 dl tejszínhab
  • 1 doboz mascarpone
  • narancs
  • narancslikőr
Recept idők

Elkészítés:

1.Keverjük habosra a vajat a porcukrot és 1 csipet sóval. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint 2 ek hideg vizet, és dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe.
2.Lisztezett felületen nyújtsuk a piteformánál nagyobb körré a tésztát. Simítsuk a kivajazott formába, a peremét nyomkodjuk meg kissé, az alját pedig szurkáljuk meg villával. Pihentessük 15 percig, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hagyjuk kihűlni.
3.Közben készítsük el a tölteléket: aprítsuk fel a kétféle csokoládét, a vajat vágjuk kockára, főzzük fel a tejszínt a porcukorral, és egy csöpp sóval, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a csokoládékat, és a vajat, és kevergetve olvasszuk fel. Végül öntsük hozzá a tejet, és ízesítsük a likőrrel. Kevergessük addig, amíg szép fényes krémet nem kapunk. majd öntsük a krémet a tésztára, és hagyjuk megszilárdulni.
4.Mellé díszítés: A tejszínt kemény habbá verjük, és a mascarponéhoz keverjük, a narancsot belecsavarjuk,, de előtte egy kis narancsot is belereszelünk, majd a narancslikőrt. Zsákba töltjük és ezzel díszítjük a tányért.

Ezt is szeretjük