Amerikai csokoládés pite
Amerikai csokoládés pite
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg porcukor
- só
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
Töltelék
- 25 dkg tejcsoki
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1-2 evőkanál meggylikőr
Mellé díszítés a hab
- 2 dl tejszínhab
- 1 doboz mascarpone
- narancs
- narancslikőr
Elkészítés:
1.Keverjük habosra a vajat a porcukrot és 1 csipet sóval. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint 2 ek hideg vizet, és dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe.
2.Lisztezett felületen nyújtsuk a piteformánál nagyobb körré a tésztát. Simítsuk a kivajazott formába, a peremét nyomkodjuk meg kissé, az alját pedig szurkáljuk meg villával. Pihentessük 15 percig, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hagyjuk kihűlni.
3.Közben készítsük el a tölteléket: aprítsuk fel a kétféle csokoládét, a vajat vágjuk kockára, főzzük fel a tejszínt a porcukorral, és egy csöpp sóval, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a csokoládékat, és a vajat, és kevergetve olvasszuk fel. Végül öntsük hozzá a tejet, és ízesítsük a likőrrel. Kevergessük addig, amíg szép fényes krémet nem kapunk. majd öntsük a krémet a tésztára, és hagyjuk megszilárdulni.
4.Mellé díszítés: A tejszínt kemény habbá verjük, és a mascarponéhoz keverjük, a narancsot belecsavarjuk,, de előtte egy kis narancsot is belereszelünk, majd a narancslikőrt. Zsákba töltjük és ezzel díszítjük a tányért.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept