Pudingtorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pudingtorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 7 dl tej
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • cukor
  • babapiskóta
  • mazsola
  • mandulaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tej feléből a szokásos módon csokoládépudingot főzünk ízlés szerint hozzáadott mandulaaromával és annyi cukorral, amennyit el bírunk viselni egy desszertben.
Egy közepes méretű jénai tálat kiöblítünk hideg vízzel, belesimítjuk a csokipuding felét, kirakjuk babapiskótával, rásimítjuk a maradék csokis pudingot.
A tej másik feléből tejszínes pudingot főzünk - ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá cukrot -, a felét rásimítjuk a csoki rétegre, megszórjuk mazsolával, majd a tejszínes krém másik felével befedjük. Erre jön még egy réteg babapiskóta.
Amikor már nem forró, folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva tálra borítjuk, ha nem jön ki a formából, egy pillanatra forró vízbe mártjuk a jénai alját. Durvára tört kekszmorzsával díszítve tálaljuk.

Bármilyen ízű pudingból készíthető, kerülhet bele háztartási keksz, piskóta, friss vagy aszalt gyümölcs, befőtt, tálaláskor díszíthetjük csokoládéforgáccsal és/vagy tejszínhabbal.

1
2
Ezt is szeretjük