Túrós töki pompos

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túrós töki pompos

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • (kb 4 barab lepényhez)
  • 25 dkg túró
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 db tojás
  • 6 evőkanál tej
  • fél dl olaj

Feltét

  • 2 fej lilahagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 1 szál kolbász/bacon szalonna
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • olívabogyó
  • kukorica
  • sajt
  • bazsalikom/oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval,majd hozzáadjuk a túrót,a tojást,tejet és a fél dl olajat.Jól összegyúrjuk a tésztát,majd hűtőbe tesszük,míg előkészítjük a feltétet!
Felkarikázzuk a kolbászt,majd saját zsírjában megsütjük!Meghámozzuk a hagymát,apróra vágjuk,majd a kolbász zsírjában(esetleg egy pici olajban) megpirítjuk.Megmossuk és felkarikázzuk a paradicsomokat.
A hűtőből kivesszük a tésztát,4 db gombócot formázunk belőlünk,majd olajozott tepsiben kézzel szétnyújtjuk őket.A tetejét megkenjük tejföllel,rátesszük a pirított hagymát,a kolbászt/bacont,paradicsomkarikákat és sajtot reszelünk a tetejére,majd meghintjük bazsalikommal vagy oregánóval.A vegetáriánusoknak is isteni finom vacsora,ők a kolbász/bacon helyett tehetnek rá olíva bogyót és kukoricát.
Előmelegített sütőben,közepes lángon kisütjük!
A vacsora garantáltan a család és a vendégek kedvence lesz!
Jó étvágyat! :)

1
2
3
Ezt is szeretjük