Finom burgonyás pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Finom burgonyás pogácsa

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg liszt
  • Fél kg főtt, sós, áttört burgonya
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 dl olaj
  • 2 kávéskanál csapott evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Áttört burgonyát langyosra hűtöm. Belehelyezem a lisztet, sót, olajat. Az élesztőt, cukrot felfuttatom a 1,5 dl tejen. Ezt is beleteszem. Hozzáadagolom a joghurtot. Ezeket
összegyúrom. Alaposan kidagasztom. Megkelesztem. Kilisztezett táblán kinyújtom, tetejét bevagdosom és pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatom. Megsodrom, és kizsírozott tepsibe rakom. Tetejét tojással megkenem. Fél óráig még kelesztem. Forró sütőben pirosra sütöm. Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük