Tiszai halászlé

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg vezérhal: ponty/csuk/harcsa
  • KKb. 1kg apróhal: törpeharcsa, keszeg, kárász, sügér vagy durbincs
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 dkg őrölt nemes rózsapaprika
  • kb. 2 dkg só
Recept idők

Elkészítés:

A halakat gondosan tisztítjuk, megmossuk, azután felbontjuk, zsigereiket, ikráikat kiszedjük, fejüket, farkukat levágjuk, a hal húsát egyenlő darabokra vágjuk.
A ponty méregfogát kitörjük.
A lábas aljára rakjuk a halfejeket, rá a haldarabokat - kivéve a halikrát - sózzuk, karikára vágott hagymával befedjük.
Friss vízzel tetejéig felöntjük, és közepesen lobogó tűz felett - nem kavarjuk csak rázogatás mellett - forraljuk. Ha a hallé habozni kezd, és a felszínén hólyagok jelennek meg, a forrás helyére öntjük a nemes rózsapaprikát.
Ízlés szerint sózzuk.
A halászlé kb. 40 perc főzés után elkészül.
A forralás utolsó 5 percében a halikrát a bogrács vagy a lábas közepébe rakjuk, készre főzzük, forrón tálaljuk.

Ezt is szeretjük