Tiszai halászlé
Tiszai halászlé
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg vezérhal: ponty/csuk/harcsa
- KKb. 1kg apróhal: törpeharcsa, keszeg, kárász, sügér vagy durbincs
- 3 fej vöröshagyma
- 3 dkg őrölt nemes rózsapaprika
- kb. 2 dkg só
Elkészítés:
A halakat gondosan tisztítjuk, megmossuk, azután felbontjuk, zsigereiket, ikráikat kiszedjük, fejüket, farkukat levágjuk, a hal húsát egyenlő darabokra vágjuk.
A ponty méregfogát kitörjük.
A lábas aljára rakjuk a halfejeket, rá a haldarabokat - kivéve a halikrát - sózzuk, karikára vágott hagymával befedjük.
Friss vízzel tetejéig felöntjük, és közepesen lobogó tűz felett - nem kavarjuk csak rázogatás mellett - forraljuk. Ha a hallé habozni kezd, és a felszínén hólyagok jelennek meg, a forrás helyére öntjük a nemes rózsapaprikát.
Ízlés szerint sózzuk.
A halászlé kb. 40 perc főzés után elkészül.
A forralás utolsó 5 percében a halikrát a bogrács vagy a lábas közepébe rakjuk, készre főzzük, forrón tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept