Tiszai halászlé

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tiszai halászlé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg vezérhal: ponty/csuk/harcsa
  • KKb. 1kg apróhal: törpeharcsa, keszeg, kárász, sügér vagy durbincs
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 dkg őrölt nemes rózsapaprika
  • kb. 2 dkg só
Recept idők

Elkészítés:

A halakat gondosan tisztítjuk, megmossuk, azután felbontjuk, zsigereiket, ikráikat kiszedjük, fejüket, farkukat levágjuk, a hal húsát egyenlő darabokra vágjuk.
A ponty méregfogát kitörjük.
A lábas aljára rakjuk a halfejeket, rá a haldarabokat - kivéve a halikrát - sózzuk, karikára vágott hagymával befedjük.
Friss vízzel tetejéig felöntjük, és közepesen lobogó tűz felett - nem kavarjuk csak rázogatás mellett - forraljuk. Ha a hallé habozni kezd, és a felszínén hólyagok jelennek meg, a forrás helyére öntjük a nemes rózsapaprikát.
Ízlés szerint sózzuk.
A halászlé kb. 40 perc főzés után elkészül.
A forralás utolsó 5 percében a halikrát a bogrács vagy a lábas közepébe rakjuk, készre főzzük, forrón tálaljuk.

Ezt is szeretjük