Francia krémes
Francia krémes
Hozzávalók 8 személyre
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 18 dkg kristálycukor
- 2 egész tojás
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál zselatin
- 0,5 l növényi tejszín
- 3-4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztát kétfelé vágjuk, majd egyenként kinyújtjuk, amilyen vékonyra lehet, megszurkáljuk, világosra sütjük.
Krém: egy lábasba beletesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot,majd az egész tojásokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás pudingot és a tejet, majd sűrűre főzzük.
A zselatint 1 dl hideg vízben elkeverjük, mikróban megmelegítjük, állni hagyjuk.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd kb. 1/3-át a langyosra hűlt sárga krémbe keverjük a kissé kihűlt zselatinnal együtt.
Az alsó lapra rákenjük a krémet,erre a maradék tejszínhabot.A másik lapot kockára vágjuk és rárakosgatjuk a tejszínhab tetejére.Megszórjuk porcukorral.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept