Francia krémes

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Francia krémes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 18 dkg kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0,5 l növényi tejszín
  • 3-4 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát kétfelé vágjuk, majd egyenként kinyújtjuk, amilyen vékonyra lehet, megszurkáljuk, világosra sütjük.
Krém: egy lábasba beletesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot,majd az egész tojásokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás pudingot és a tejet, majd sűrűre főzzük.
A zselatint 1 dl hideg vízben elkeverjük, mikróban megmelegítjük, állni hagyjuk.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd kb. 1/3-át a langyosra hűlt sárga krémbe keverjük a kissé kihűlt zselatinnal együtt.
Az alsó lapra rákenjük a krémet,erre a maradék tejszínhabot.A másik lapot kockára vágjuk és rárakosgatjuk a tejszínhab tetejére.Megszórjuk porcukorral.

Ezt is szeretjük