Francia krémes

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Francia krémes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 18 dkg kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0,5 l növényi tejszín
  • 3-4 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát kétfelé vágjuk, majd egyenként kinyújtjuk, amilyen vékonyra lehet, megszurkáljuk, világosra sütjük.
Krém: egy lábasba beletesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot,majd az egész tojásokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás pudingot és a tejet, majd sűrűre főzzük.
A zselatint 1 dl hideg vízben elkeverjük, mikróban megmelegítjük, állni hagyjuk.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd kb. 1/3-át a langyosra hűlt sárga krémbe keverjük a kissé kihűlt zselatinnal együtt.
Az alsó lapra rákenjük a krémet,erre a maradék tejszínhabot.A másik lapot kockára vágjuk és rárakosgatjuk a tejszínhab tetejére.Megszórjuk porcukorral.

Ezt is szeretjük