Kijevi krémes

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kijevi krémes

Hozzávalók 6 személyre:

Tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Tészta

  • tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, nyújtható tésztát kapjak. 3 részre osztom, egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron.A habot rákenem a tésztalapokra, durvára darált dióval megszórom, és megsütöm kb. 200 °C-on, (légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is lehet sütni).Ha kihűlt, megtöltöm a krémmel, és minimum egy fél napig, vagy egy éjszakát állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől.A krémhez 4 kanál lisztet 4 dl tejjel, 1 tojással simára keverek, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg Ramát, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverek, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.

Ezt is szeretjük