Karamellás szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karamellás szelet

Hozzávalók 6 személyre:

Egyik tészta

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg darált dió
  • _Másik tészta_
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 2 dl víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin

Tetejére

  • 1 tortabevonó
  • 4 evőkanál étolaj

A tésztalap megkenéséhez

  • ízlés szerinti lekvár

A tepsi előkészítéséhez

  • Vénusz sütőmargarin
  • rétesliszt
Recept idők

Elkészítés:

Az első tésztához a tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, a diót, majd kenjük szét egy margarinnal kikent és kilisztezett tepsiben. A másik tésztához a cukrot és a tojásokat dolgozzuk sűrű masszává, vegyítsük bele a sütőporral elkevert lisztet, és öntsük a diós lapra.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük meg.
A töltelékhez a cukor nagy részét karamellizáljuk, aztán olvasszuk fel 2 dl vízben. Adjuk hozzá a lisztet, főzzük sűrű krémmé, majd hagyjuk kihűlni. A margarint és a tojás sárgáját keverjük habosra, végül adagoljuk hozzá a karamellkrémet is. A megsült tésztalapot kenjük meg lekvárral és a karamelles krémmel. Vonjuk be csokimázzal, és hagyjuk megdermedni.

Ezt is szeretjük