Karamellás szelet

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karamellás szelet

Hozzávalók 6 személyre:

Egyik tészta

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg darált dió
  • _Másik tészta_
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 2 dl víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin

Tetejére

  • 1 tortabevonó
  • 4 evőkanál étolaj

A tésztalap megkenéséhez

  • ízlés szerinti lekvár

A tepsi előkészítéséhez

  • Vénusz sütőmargarin
  • rétesliszt
Recept idők

Elkészítés:

Az első tésztához a tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, a diót, majd kenjük szét egy margarinnal kikent és kilisztezett tepsiben. A másik tésztához a cukrot és a tojásokat dolgozzuk sűrű masszává, vegyítsük bele a sütőporral elkevert lisztet, és öntsük a diós lapra.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük meg.
A töltelékhez a cukor nagy részét karamellizáljuk, aztán olvasszuk fel 2 dl vízben. Adjuk hozzá a lisztet, főzzük sűrű krémmé, majd hagyjuk kihűlni. A margarint és a tojás sárgáját keverjük habosra, végül adagoljuk hozzá a karamellkrémet is. A megsült tésztalapot kenjük meg lekvárral és a karamelles krémmel. Vonjuk be csokimázzal, és hagyjuk megdermedni.

Ezt is szeretjük