Törökmézes lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Törökmézes lepény

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 15 dkg cukor
  • 2 kanál méz
  • 2 kanál tej
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt

Krém

  • 1 dl dara
  • fél liter vaníliás tej
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük, még melegen belegyúrjuk a lisztet. Két nagy lapot sütünk előmelegített sütőben. Akkor jó, ha világos arany színű. Krém: a darát a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pépet és jól kikeverjük. Megtöltjük a lapokat, tetejére olvasztott csokit tehetünk. Másnap vágjuk fel, mikor a tészta megpuhult. Nagymamám készíti nekünk, ő még dekor cukorral is megszórja...hamar elfogy. :)

Ezt is szeretjük