Vendégváró

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vendégváró

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 6 egész tojás
  • 38 dkg cukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 1,5 dl meleg víz
  • 38 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó

Krém

  • 3 dl tej
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • _Máz_
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral, az olajjal és a meleg vízzel turmixban habosra keverjük. Keverőtálba öntjük, belekeverjük a liszt-sütőpor keveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját. Megfelezzük. Az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsiben - előmelegített sütőben - megsütjük.
A másik feléhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport, majd ezt is megsütjük.
A krémhez a 3 dl tejben simára keverjük az 5 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
Közben a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt besamellel összevegyítjük. Reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük.
A kihűlt barna tésztát vízszintesen kettévágjuk. Az egyik felére kenjük a citromos krém felét, erre kerül a sárga tészta. Rásimítjuk a krém másik felét, és befedjük a másik barna tésztával.
A tetejét csokoládémázzal vonjuk be, amihez 20 dkg étcsokoládét 1 dl étolajban gőz fölött megolvasztunk.

1
2
Ezt is szeretjük