Tejfölös meggyes
Tejfölös meggyes
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1csapott mokkáskanál szódabikarbóna
- 25 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- 25 dkg rétesliszt
- 1 üvegnyi jól lecsepegtetett meggy kimagozva
Elkészítés:
5 dkg puha (szoba hőmérsékletű) margarint1 csapott mokkáskanálnyi szódabikarbónával, 25 dkg cukorral, 1 db egész tojással habosra keverünk. Tovább keverve 2dl tejfölt és 2 dl tejet adunk hozzá. Belekeverjük a 25 dkg réteslisztet is. Egy alaposan kikent, kilisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a lecsepegtetett meggyet. 5 percig erős majd takarék lángon sütjük kb 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, aztán 3*3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén megszórjuk porcukorral.
Könnyű elkészíteni, mert robotgéppel lehet keverni elejétől a végéig. Elrontani csak akkor lehet, ha a sütőt nem melegítettük elő, vagy a tepsit nem azonnal tesszük a sütőbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept