Sajtos rúd
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Sajtos rúd
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg liszt
- 1 Vénusz sütőmargarin
- 6 evőkanál víz
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- kb. 2 teáskanál só
- 1 tojás
- 15-20 dkg sajt (könnyen ráolvadó fajta, pl. trappista)
Elkészítés:
A tojás és a sajt kivételével mindent összegyúrunk. (Nem teszünk hozzá semmiből se plusz anyagot, addig gyúrjuk míg össze nem áll, kitartás és sikerülni fog!)
Egy éjjelre hűtőbe tesszük. (Ez fontos, de több nap is állhat a hűtőben!)
Másnap vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk.
Derelyevágóval 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú rudacskákat vágunk belőle.
Vajazott tepsibe tesszük a rudakat. (2 tepsi lesz, nekem villanytűzhelyem van.)
Sütőben a legnagyobb fokozaton megsütjük. Sütés közben kicsit megnőnek! Vigyázat gyorsan sül!
Ha marad belőle hetekig jó, ehető!
Még több recept