Sajtos rúd

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos rúd

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 1 Vénusz sütőmargarin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • kb. 2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 15-20 dkg sajt (könnyen ráolvadó fajta, pl. trappista)
Recept idők

Elkészítés:

A tojás és a sajt kivételével mindent összegyúrunk. (Nem teszünk hozzá semmiből se plusz anyagot, addig gyúrjuk míg össze nem áll, kitartás és sikerülni fog!)
Egy éjjelre hűtőbe tesszük. (Ez fontos, de több nap is állhat a hűtőben!)
Másnap vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk.
Derelyevágóval 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú rudacskákat vágunk belőle.
Vajazott tepsibe tesszük a rudakat. (2 tepsi lesz, nekem villanytűzhelyem van.)
Sütőben a legnagyobb fokozaton megsütjük. Sütés közben kicsit megnőnek! Vigyázat gyorsan sül!
Ha marad belőle hetekig jó, ehető!

Ezt is szeretjük