Sajtos rúd

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtos rúd

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 1 Vénusz sütőmargarin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • kb. 2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 15-20 dkg sajt (könnyen ráolvadó fajta, pl. trappista)
Recept idők

Elkészítés:

A tojás és a sajt kivételével mindent összegyúrunk. (Nem teszünk hozzá semmiből se plusz anyagot, addig gyúrjuk míg össze nem áll, kitartás és sikerülni fog!)
Egy éjjelre hűtőbe tesszük. (Ez fontos, de több nap is állhat a hűtőben!)
Másnap vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk.
Derelyevágóval 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú rudacskákat vágunk belőle.
Vajazott tepsibe tesszük a rudakat. (2 tepsi lesz, nekem villanytűzhelyem van.)
Sütőben a legnagyobb fokozaton megsütjük. Sütés közben kicsit megnőnek! Vigyázat gyorsan sül!
Ha marad belőle hetekig jó, ehető!

Ezt is szeretjük