Epres túrótorta

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Epres túrótorta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 kanál liszt
  • 4 kanál cukor
  • 2 kanál kakaópor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • _Töltelék_
  • 250 g túró
  • kicsi növényi tejszín
  • habfixáló
  • 3 kanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • eper
  • _Máz_
  • 1 nagy csomag sima fehér pillecukor
  • porcukor
  • ételfesték

Máz alá

  • Kis növényi tejszín
  • 3 kanál porcukor
  • habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

1.lépés: a tojásokat szétválasztom, a fehérjéket kemény habbá verem, a sárgáját fölverem a cukorral, ezután óvatosan összekeverem őket. Utána kanalanként adagolom hozzá a lisztet és a kakaóport. A végén hozzáadom a szódabikarbónát. Kibélelünk sütőpapírral egy kisebb tortaformát és előmelegített sütőben (180-200fok) kb. 20-25 percig sütjük. Ezután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd 2 vagy 3 fele vágjuk (így 2-3 lapot kapunk).

2.lépés: A növényi tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval. A túrót összetöröm, hozzáadom a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a habot, majd az epret.

3.lépés: ha teljesen kihűlt a piskótánk, akkor rétegezzük. Piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta. Ezután a felvert cukros tejszínünkkel bevonjuk a tortát, hogy egyenletes legyen. Egy fél napig hagyjuk pihenni a hűtőben.

4.lépés: Elkészítjük a fondant. A pillecukrot a mikróban felmelegítjük, így kissé folyékonnyá válik. Ezután porcukorral gyúrjuk össze amíg marcipán jellegű állagot nem kapunk. Ha megvan kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és mehet a tortára. Ha marad ki fondant akkor figurákat is készíthetünk, csak mindig melegíteni kell rajta egy kicsit. Ezután ételfestékkel kiszínezzük.

Fogyasztásig tároljuk a hűtőben.

1
2
Ezt is szeretjük