Gyümölcsös kukoricalisztes sütemény
Gyümölcsös kukoricalisztes sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg teljes kiörlésű liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg barnacukor
- 3 evőkanál méz
- 5 dkg aprított dió
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 3 teáskanál sütőpor
- 2,5 dl natúr joghurt
- 3 tojás
- 80 ml olívaolaj
- csipet só
- fahéj
- citromhéj
- 2 teáskanál vanília kivonat, vagy 1 csomag vaníliáscukor
- 15 dkg meggy
- 10 dkg áfonya ill. egyéb idénygyümölcs
- /szilvalekvár/
Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük a száraz alapanyagokat: a liszteket, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, az őrölt szegfűszeget és a fahéjat, és az aprított dió 3/4-ét. Egy másik edényben jól kikeverjük a joghurtot, a tojásokat, az olívaolajat, a vaníliakivonatot, a mézet, a citrom reszelt héját. Ebbe beleöntjük a lisztes keveréket, majd egynemű tésztává kavarjuk. A kuglófsütőformát kikenjük, lisztezzük, majd a masszát beleöntjük, a megmosott, megtisztított gyümölcsöket a tetejére tesszük, egy pár szemet kissé bele is nyomunk . A félretett aprított dióval megszórjuk, 100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon 40-45 percig sütjük, amíg a teteje kissé barnás árnyalatot kap.
Rácson hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.
A gyümölcsöktől, ill. a kukoricaliszttől lesz igazán különleges ez a sütemény.
Ha nem lenne friss gyümölcsünk, akkor nagyon finom szilvalekvárral is, ami még sütés közben egy kicsit karamellizálódik is a tetején, ekkor szinte olyan lesz, mint a szilvás kukoricaprósza.
Jó étvágyat hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept