Gyümölcsös kukoricalisztes sütemény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyümölcsös kukoricalisztes sütemény

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg barnacukor
  • 3 evőkanál méz
  • 5 dkg aprított dió
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 80 ml olívaolaj
  • csipet só
  • fahéj
  • citromhéj
  • 2 teáskanál vanília kivonat, vagy 1 csomag vaníliáscukor
  • 15 dkg meggy
  • 10 dkg áfonya ill. egyéb idénygyümölcs
  • /szilvalekvár/
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a száraz alapanyagokat: a liszteket, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, az őrölt szegfűszeget és a fahéjat, és az aprított dió 3/4-ét. Egy másik edényben jól kikeverjük a joghurtot, a tojásokat, az olívaolajat, a vaníliakivonatot, a mézet, a citrom reszelt héját. Ebbe beleöntjük a lisztes keveréket, majd egynemű tésztává kavarjuk. A kuglófsütőformát kikenjük, lisztezzük, majd a masszát beleöntjük, a megmosott, megtisztított gyümölcsöket a tetejére tesszük, egy pár szemet kissé bele is nyomunk . A félretett aprított dióval megszórjuk, 100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon 40-45 percig sütjük, amíg a teteje kissé barnás árnyalatot kap.

Rácson hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.

A gyümölcsöktől, ill. a kukoricaliszttől lesz igazán különleges ez a sütemény.

Ha nem lenne friss gyümölcsünk, akkor nagyon finom szilvalekvárral is, ami még sütés közben egy kicsit karamellizálódik is a tetején, ekkor szinte olyan lesz, mint a szilvás kukoricaprósza.

Jó étvágyat hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük