Gyümölcsös kukoricalisztes sütemény

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyümölcsös kukoricalisztes sütemény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg barnacukor
  • 3 evőkanál méz
  • 5 dkg aprított dió
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 80 ml olívaolaj
  • csipet só
  • fahéj
  • citromhéj
  • 2 teáskanál vanília kivonat, vagy 1 csomag vaníliáscukor
  • 15 dkg meggy
  • 10 dkg áfonya ill. egyéb idénygyümölcs
  • /szilvalekvár/
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a száraz alapanyagokat: a liszteket, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, az őrölt szegfűszeget és a fahéjat, és az aprított dió 3/4-ét. Egy másik edényben jól kikeverjük a joghurtot, a tojásokat, az olívaolajat, a vaníliakivonatot, a mézet, a citrom reszelt héját. Ebbe beleöntjük a lisztes keveréket, majd egynemű tésztává kavarjuk. A kuglófsütőformát kikenjük, lisztezzük, majd a masszát beleöntjük, a megmosott, megtisztított gyümölcsöket a tetejére tesszük, egy pár szemet kissé bele is nyomunk . A félretett aprított dióval megszórjuk, 100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon 40-45 percig sütjük, amíg a teteje kissé barnás árnyalatot kap.

Rácson hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.

A gyümölcsöktől, ill. a kukoricaliszttől lesz igazán különleges ez a sütemény.

Ha nem lenne friss gyümölcsünk, akkor nagyon finom szilvalekvárral is, ami még sütés közben egy kicsit karamellizálódik is a tetején, ekkor szinte olyan lesz, mint a szilvás kukoricaprósza.

Jó étvágyat hozzá.

Ezt is szeretjük