Banános tekercs

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Banános tekercs

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 dkg kakaópor
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

Töltelék

  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 kávéskanál vanília esszencia
  • 10 dkg tejcsoki
  • 2 banán az egyenesebb fajtából
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kakaóport és a keményre vert tojásfehérjehabot. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, egyneművé keverem, és kivajazott, kilisztezett peremes tepsibe öntöm a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tojást kicsit felverem, hozzákeverem a lisztet, apránként hozzáöntöm a tejet és sűrű krémmé főzöm. Miközben hűl, a vajat a porcukorral habosra keverem, majd összekeverem a kihűlt krémmel. Elosztom 60-40%-ban, a nagyobb részébe belekeverem a kakaóport, a kisebbikbe egy kevés cukrot és vanília esszenciát teszek.
A tésztát megkenem előbb a fehér, majd a kakaós krémmel. Egyik szélére teszem a banánt, majd feltekerem. Tálaló tálcára teszem. Tetejét is megkenem a krémmel. Megszórom reszelt csokival. Hűtőben tartom tálalásig.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük