Banános tekercs

- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Banános tekercs
Hozzávalók 12 személyre:
Tészta
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 4 dkg kakaópor
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Töltelék
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál vanília esszencia
- 10 dkg tejcsoki
- 2 banán az egyenesebb fajtából
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kakaóport és a keményre vert tojásfehérjehabot. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, egyneművé keverem, és kivajazott, kilisztezett peremes tepsibe öntöm a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tojást kicsit felverem, hozzákeverem a lisztet, apránként hozzáöntöm a tejet és sűrű krémmé főzöm. Miközben hűl, a vajat a porcukorral habosra keverem, majd összekeverem a kihűlt krémmel. Elosztom 60-40%-ban, a nagyobb részébe belekeverem a kakaóport, a kisebbikbe egy kevés cukrot és vanília esszenciát teszek.
A tésztát megkenem előbb a fehér, majd a kakaós krémmel. Egyik szélére teszem a banánt, majd feltekerem. Tálaló tálcára teszem. Tetejét is megkenem a krémmel. Megszórom reszelt csokival. Hűtőben tartom tálalásig.




Még több recept