Pizzás csigák

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 2 tojás
  • 2,5-3 dl langyos víz
  • 8 dkg lágy Vénusz sütőmargarin
  • 1 tojássárgája a lekenéshez
  • 3 evőkanál + 1 kávéskanál Vénusz napraforgó olaj a körbe- és lekenéshez

Töltelék

  • 14 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors, só, csipetnyi cukor
  • 1 kávéskanál oregano
  • 1 ág rozmaring (10 cm-es)
  • 10-12 db bazsalikomlevél
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg reszelt trappista sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, és hozzákeverünk a szélekről egy kevés lisztet (kovászt készítünk). Letakarva 10 percig kelesztjük.
1 dl langyos vízben elkeverjük a sót és 2 tojást, majd a margarinnal együtt a liszthez keverjük, és (szükség szerint még ½-1 dl langyos víz hozzáadásával) hólyagosra dolgozzuk ki (egészen lágy tésztát fogunk kapni). Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig (duplájára) kelesztjük.
A tölteléket elkészítjük: a paradicsompüréhez hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, a felaprított vöröshagymát, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele. A zöldfűszereket (rozmaring, bazsalikom) összevágjuk, és a szárított oreganoval a püréhez adjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olívaolajat és a reszelt parmezánt.
Kibélelünk sütőpapírral 2 db 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaformát. A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 40 cm*40 cm-es lapra. Szélein 2-2 cm-t, középen pedig 4 cm-t üresen hagyva elkenjük rajta a krémet, majd két oldalról elindulva szorosan feltekerjük, végül középen kettészeljük. Így két rudat kapunk. A rudakat 2,5-3 cm vastag darabokra szeleteljük, kb. 24 darab lesz. Az alsó részüket kicsit összenyomva a két tortaformába rakosgatjuk őket, némi távolságot hagyva köztük. Oldalukat körbekenjük 3 evőkanál napraforgó olajjal.
Konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket lekenjük a maradék 1 kávéskanál napraforgó olajjal elkevert tojássárgájával (megszórhatjuk reszelt trappista sajttal is), és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A sütőbe tegyünk forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót fog tenni a keletkező gőz.
Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor takarjuk le alufóliával. A formákban kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le a tortakarikát, és csigákra bontva (vagy tortaszerűen szeletelve) kínáljuk.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük