Csupa krém meggyes torta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csupa krém meggyes torta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 36 dkg liszt
  • 6 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • meggybefőtt
  • kis fahéj

Csokis krém

  • 1 csomag csokoládé puding
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín

Vaníliás krém

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • csokireszelék

Díszítés

  • 1 tábla tortabevonó
  • fél tábla fehércsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • pár szem meggy
Recept idők

Elkészítés:

A tészta elkészítésénél a liszthez hozzáadjuk a sütőport a kakaóport a cukrot, 6 egész tojást, majd a vizet és az olajat. Alaposan kikeverjük, a meggy befőtt levét lecsepegtetjük, a meggyet a tésztához keverjük. Ízlés szerint kis fahéjjal hinthetjük.
Kivajazott kapcsos tortaformába töltjük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, 3 felé vágjuk a tortalapot.
A krémekhez a pudingokat a szokásos módon megfőzzük, majd miután kihűlt 3-3 dl felvert tejszínt keverünk hozzá. A tejszínhez felverésnél adjunk 1-1 csomag habfixálót.
A vaníliás krémhez forgassunk hozzá 10 dkg csokireszeléket.
A tortaformába helyezzük vissza az egyik kihűlt piskótalapot, majd töltsük meg a csokoládés krémmel, helyezzük rá a középső lapot, majd töltsük meg a vaníliás krémmel, ezt követően tegyük rá az utolsó lapot.
A díszítéshez olvasszunk fel vízgőz felett 1 tábla csokit 2 kanál olajjal, oszlassuk el egyenletesen a torta tetején.
Olvasszuk fel a fél tábla fehér csokoládét is és rajzoljunk csiga vonalat belülről kifelé a tortánkra.(habzsák segítségével) Ne várjuk meg míg a barna csoki megköt a tortánk tetején. Végül fogpiszkálóval húzzunk belülről kifelé, majd kívülről befelé csíkokat.Ettől lesz márványos a torta teteje.
Tegyük hűtőbe, pár óra múlva vegyük le a tortaforma szélét és a torta oldalát tetszőlegesen díszítsük felvert tejszínnel.
A tortaformám mérete:28cm

Ezt is szeretjük