Marcipános almatorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marcipános almatorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg alma
  • 10 dkg marcipán lereszelve
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 125 g Vénusz sütőmargarin
  • 3 tojás
  • fél vanília kikapart magja
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • késhegynyi fahéj
  • esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.
A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz.
A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és elrendezzük a tetején az almákat.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.
A kis almákat színezett marcipánból és némi gumicukorból (levelek) készítettem.

1
2
Ezt is szeretjük