Túró bomba

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kávéskanál sütőpor
  • pici só
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • konzerv vagy befőtt barack

Krém

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml növényi tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • pici só
Recept idők

Elkészítés:

Piskótát készítünk a szokásos módon, a fehérjét habbá verjük, bele kanalanként a cukor, egyesével a tojások sárgája, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 10-15 percige sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, melegen óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A túrót, citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Tovább verjük még egy percig. Végül hozzáadjuk a cukrot és óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt is.
A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet, és a tetejét (ami az alja lesz) befedjük a szeletelt barackokkal.
Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a folpackot.

Ezt is szeretjük