Túró bomba

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túró bomba

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kávéskanál sütőpor
  • pici só
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • konzerv vagy befőtt barack

Krém

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml növényi tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • pici só
Recept idők

Elkészítés:

Piskótát készítünk a szokásos módon, a fehérjét habbá verjük, bele kanalanként a cukor, egyesével a tojások sárgája, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 10-15 percige sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, melegen óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A túrót, citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Tovább verjük még egy percig. Végül hozzáadjuk a cukrot és óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt is.
A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet, és a tetejét (ami az alja lesz) befedjük a szeletelt barackokkal.
Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a folpackot.

Ezt is szeretjük