Kinder Pingui szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kinder Pingui szelet

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Tejszínes krém

  • 5 dl növényi tejszín
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 evőkanál folyékony méz
  • 1/2 kávéskanál vaníliaaroma

Csokoládés krém

  • 15 dkg csokoládé
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj

Bevonat

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.
Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.
Lassan csorgassuk bele a mézet.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Ezt is szeretjük