Kinder Pingui szelet
Kinder Pingui szelet
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál meleg víz
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Tejszínes krém
- 5 dl növényi tejszín
- 1 csomag étkezési zselatin
- 1 evőkanál folyékony méz
- 1/2 kávéskanál vaníliaaroma
Csokoládés krém
- 15 dkg csokoládé
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
Bevonat
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.
Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.
Lassan csorgassuk bele a mézet.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept