Mascapone torta aszalt áfonyával mákos piskótával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Mákos piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 2 dl tejszín
  • pár csepp piros ételfesték
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéből kemény habot verünk.A sárgákat cukorral habosra verjük, beleforgatjuk a mákot és reszelt citromot, majd kanalanként a sütőporos lisztet. 18 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:a mascarponét a porcukorral és citrom lével alaposan elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk óvatosan a krémbe.Kicsit kiveszünk belőle és piros ételfestéket teszünk bele a díszítéshez
A kihűlt piskótát kettévágjuk és az alsó lapot megkenjük a lekvárral. Rátesszük a színezetlen krém 3/4-ed részét és megszórjuk az aszalt áfonyával( pár szemet díszítésnek meghagyunk).
Rátesszük a tetejét és kívülről bevonjuk a maradék krémmel.A tetejét a színezett krémmel díszítjük és megszórjuk mandulaforgáccsal.

1
2
Blog.hu ajánló