Mascapone torta aszalt áfonyával mákos piskótával

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Mákos piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 2 dl tejszín
  • pár csepp piros ételfesték
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéből kemény habot verünk.A sárgákat cukorral habosra verjük, beleforgatjuk a mákot és reszelt citromot, majd kanalanként a sütőporos lisztet. 18 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:a mascarponét a porcukorral és citrom lével alaposan elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk óvatosan a krémbe.Kicsit kiveszünk belőle és piros ételfestéket teszünk bele a díszítéshez
A kihűlt piskótát kettévágjuk és az alsó lapot megkenjük a lekvárral. Rátesszük a színezetlen krém 3/4-ed részét és megszórjuk az aszalt áfonyával( pár szemet díszítésnek meghagyunk).
Rátesszük a tetejét és kívülről bevonjuk a maradék krémmel.A tetejét a színezett krémmel díszítjük és megszórjuk mandulaforgáccsal.

1
2
Ezt is szeretjük