Mascapone torta aszalt áfonyával mákos piskótával

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Mascapone torta aszalt áfonyával mákos piskótával
Hozzávalók 4 személyre:
Mákos piskóta
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
Krém
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál porcukor
- 10 dkg aszalt áfonya
- 2 dl tejszín
- pár csepp piros ételfesték
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- mandulaforgács
Elkészítés:
Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéből kemény habot verünk.A sárgákat cukorral habosra verjük, beleforgatjuk a mákot és reszelt citromot, majd kanalanként a sütőporos lisztet. 18 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:a mascarponét a porcukorral és citrom lével alaposan elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk óvatosan a krémbe.Kicsit kiveszünk belőle és piros ételfestéket teszünk bele a díszítéshez
A kihűlt piskótát kettévágjuk és az alsó lapot megkenjük a lekvárral. Rátesszük a színezetlen krém 3/4-ed részét és megszórjuk az aszalt áfonyával( pár szemet díszítésnek meghagyunk).
Rátesszük a tetejét és kívülről bevonjuk a maradék krémmel.A tetejét a színezett krémmel díszítjük és megszórjuk mandulaforgáccsal.


Még több recept