Sajtos tejfeles kolbászos kiflik

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos tejfeles kolbászos kiflik

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 élesztő
  • mokkáskanál só
  • 2 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1/2 rúd parasztkolbász
  • 1 kispohár tejfel
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejbe felfuttatom az élesztőt a cukorral.

A lisztet, tojást, a felolvasztott Vénusz margarint, a felfuttatott élesztőt, a sót egy kis kb 1-1,5 dl vízzel összegyúrom, addig míg az edény falától el nem válik, majd 1 órát letakarva kelesztem.

A sütőt 220 fokra előmelegítem.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtom, és 10x10 cm -es kockákra vágom.
A parasztkolbászt vastagabbra felkarikázom, sajtot lereszelem.
A kocka sarkára 1 karika parasztkolbászt, rá 1 kávéskanál tejfelt, majd egy csipet reszelt sajtot szórok, pici sóval hintem és kifli alakúra feltekerem.
Lapos tepsire rárakom a kifliket, tojással lekenem, reszelt sajttal és pici őrölt köménnyel tetejüket meghintem, és ezután letakarva még 15 percig kelesztem.

Majd beteszem a sütőbe, és 15 perc alatt a foszlós töltött kiflik aranybarnára sülnek.
Ebből az adagból 14-16 db lesz.

Pillanatok alatt elfogy, melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.

1
2
Ezt is szeretjük