Almás-szilvás pite

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál hideg víz

Töltelék

  • 40 dkg szilva
  • 40 dkg alma
  • 16 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt vagy 2 evőkanál pudingpor
  • 4 dkg Vénusz sütőmargarin
  • egy citrom reszelt héja és felének kifacsart leve
  • fahéj, szerecsendió, gyömbér
  • cukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit elmorzsoljuk a margarinnal, majd a hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Ekkor még kicsit ragadós az állaga, de hűtőbe téve 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz. Közben a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Hozzáöntjük a cukrot, a fűszereket, a lisztet, a citrom levét és héját.
Ezután a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, a pitesütő tálba helyezzük, és a széleit rányomkodjuk. Beleöntjük a gyümölcsös tölteléket, rálocsolunk egy evőkanál vizet és a margarint szétoszlatjuk a tetején. Ekkor kinyújtjuk a tészta másik felét is, amit csíkokra felszeletelünk. Keresztbe rakjuk a gyümölcsökön, a széleit rányomkodjuk a tésztára, majd kevés vízzel megspricceljük a tetejét és kevés cukrot szórunk rá.
180 fokon előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő aljába alufóliát tenni az esetlegesen kicsorgó lé miatt.

1
2
3
Ezt is szeretjük