Sós-vajas tekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sós-vajas tekercs

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 80 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál kefir

Töltelék

  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojássárgája
  • kb. 2 teáskanál só

Tetejére

  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • köménymag vagy szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat és a kefirt egy tálba tesszük és összegyúrjuk az élesztős tejjel. Az összekevert tésztát kidolgozzuk és hagyjuk kelni kb. fél órát. 4 cipóra osztjuk.
Mindegyik cipót kinyújtjuk téglalap alakúra, vékonyra és megkenjük a sós vajjal, amelyet úgy készítünk el, hogy 25 dkg vajat és a sót, valamint a 2 tojássárgáját habosra keverjük, amit négyfelé osztunk, hogy mindegyik cipóba elég jusson. A megkent téglalapot feltekerjük, mint a bejglit, szorosan és trapéz formákra vágjuk.
Tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk reszelt sajttal vagy magokkal. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig. Nem kell nagyon kiszárítani!

Ezt is szeretjük