Sós-vajas tekercs
Sós-vajas tekercs
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 80 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl étolaj
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál kefir
Töltelék
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 tojássárgája
- kb. 2 teáskanál só
Tetejére
- 1 tojás
- reszelt sajt
- köménymag vagy szezámmag
Elkészítés:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat és a kefirt egy tálba tesszük és összegyúrjuk az élesztős tejjel. Az összekevert tésztát kidolgozzuk és hagyjuk kelni kb. fél órát. 4 cipóra osztjuk.
Mindegyik cipót kinyújtjuk téglalap alakúra, vékonyra és megkenjük a sós vajjal, amelyet úgy készítünk el, hogy 25 dkg vajat és a sót, valamint a 2 tojássárgáját habosra keverjük, amit négyfelé osztunk, hogy mindegyik cipóba elég jusson. A megkent téglalapot feltekerjük, mint a bejglit, szorosan és trapéz formákra vágjuk.
Tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk reszelt sajttal vagy magokkal. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig. Nem kell nagyon kiszárítani!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept