Csíkos szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csíkos szelet

Hozzávalók 8 személyre:

  • 15 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojás
  • 3 kis pohár tejföl
  • 15 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál kakaó
  • 5 evőkanál őrölt mák
  • 3 kávéskanál szódabikarbóna
  • Krémhez: 1 liter tej
  • 9 evőkanál búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Három lapot sütünk közepes nagyságú tepsiben, sütőpapírra kenve, 180 fokon, 10-10 perc alatt a következőképpen: 1. lap: 5 evőkanál cukor, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál dió, 1 kávéskanál szódabikarbóna
2. lap: ugyanaz, csak dió helyett 3 evőkanál kakaó
3. lap: ugyanaz, csak dió helyett 5 evőkanál mák
A krémhez a búzadarát megfőzzünk a tejben. A margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük. Megtöltjük a lapokat: a kakaós kerül középre, alulra tesszük a diósat, felülre a mákosat. Tetejét csokimázzal bevonjuk. Egy napot mindenképpen hagyjuk állni, ennyi idő alatt a lapok szépen megszívják magukat a krémmel.

Ezt is szeretjük