Éva krémes

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 35 dkg finom liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás + 1-nek a sárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 4 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál langyosított méz
  • 1 kanál tejföl, ha szükséges az összeállításhoz

Krém

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • fél liter növényi tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és gáztepsi hátán két lapot sütünk. A krémnél az alapanyagokat megfőzzük: liszt, puding, tojássárgája, tej, cukor állandó keverés mellett míg besűrűsödik. Amíg hűl addig a margarint habosra keverjük 2 csomag vaníliás cukorral és a két krémet összevegyítjük, majd még együtt is habosítjuk.
Az alsó lapot egy kicsit meglocsoljuk rumos tejjel és elsimítjuk rá a krémet, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémre terítjük, rátesszük a második lapot / én azt is meglocsoltam enyhén rumos tejjel, de csak keveset, nehogy elázzon a teteje./ Másnap szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük.

Ezt is szeretjük