Éva krémes

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Éva krémes

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 35 dkg finom liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás + 1-nek a sárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 4 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál langyosított méz
  • 1 kanál tejföl, ha szükséges az összeállításhoz

Krém

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • fél liter növényi tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és gáztepsi hátán két lapot sütünk. A krémnél az alapanyagokat megfőzzük: liszt, puding, tojássárgája, tej, cukor állandó keverés mellett míg besűrűsödik. Amíg hűl addig a margarint habosra keverjük 2 csomag vaníliás cukorral és a két krémet összevegyítjük, majd még együtt is habosítjuk.
Az alsó lapot egy kicsit meglocsoljuk rumos tejjel és elsimítjuk rá a krémet, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémre terítjük, rátesszük a második lapot / én azt is meglocsoltam enyhén rumos tejjel, de csak keveset, nehogy elázzon a teteje./ Másnap szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük.

Ezt is szeretjük