Málnás túrós álom
Málnás túrós álom
Hozzávalók 12 személyre
- 6 tojás
- 4 evőkanál víz
- 10 evőkanál cukor
- 10-12 evőkanál liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 30-50 dkg málnavelő
- 3 teáskanál zselatin
- 3 evőkanál porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliacukor
- 5-6 dl növényi habalap
Elkészítés:
A 3 tojásból, 2 kanál vízből, az 5 evőkanál cukorral, 5-6 evőkanál liszttel, 1 teáskanál sütőporral megsütünk egy 29*30 cm-es tepsiben vékony piskótát. Kihűtjük. Ebből a lapból kettőre lesz szükségünk.
A málnát magmentesítjük, majd belekeverjük a beáztatott és felfőzött, kicsit kihűtött zselatint és a 3 evőkanál porcukrot.
A tehéntúrót szitán áttörjük, a két evőkanál porcukrot és a vaníliáscukrot hozzákeverjük.
Felverjük keményre a növényi habalapot, megfelezzük. Egyik felét a málnavelőhöz, másik felét az áttört túróhoz adjuk.
Az egyik piskótalapra rákenjük a túrós krémet, majd erre jön a málnás krém, a másik piskótalappal beborítjuk, megporcukrozzuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept