Csíkos-csokis-kekszes

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csíkos-csokis-kekszes

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 csomag (nagy) Albert keksz
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 40 dkg porcukor
  • 5 evőkanál kakaópor (instant vagy normál)
  • 2 tojás sárgája
  • ízlés szerint rum(aroma), vanília, 1-2 teáskanál instant kávé
Recept idők

Elkészítés:

A krém elkészítése

Főzőedényt készítünk elő, belemérjük a cukrot, lisztet és a kakaót, nagyjából összekeverjük. Hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, a feloldott kávét (csak ha szeretnénk bele, kihagyható ízlés szerint), ízesítőket, és a tejet fokozatosan adagolva hozzá csomómentesre keverjük.
Az így kapott híg kakaós keveréket főzni kezdjük, folyamatos kevergetés közben. Mikor a massza elér egy bizonyos hőmérsékletet, besűrűsödik, csokoládés krémmé áll össze. Vigyázzunk, könnyen leéghet, ha nem keverjük!
Tipp: valószínűleg csomósodva kezd el besűrűsödni, és igen gyorsan. Kevergessük a lángon addig, míg elég sűrű nem lesz, majd vegyük le a tűzről, és könnyen csomómentesre keverhetjük így.

Összeillesztés

A kész krémünkkel és a keksszel olyan formát alakíthatunk ki, amilyet szeretnénk. Ha a kekszeket egymás után összeragasztjuk egy evőkanál krémmel, majd a végén a maradék csokimasszával bevonjuk, akkor rudakat kapunk. Ezt utána fedjük le alaposan műanyag fóliával, és tegyük pár órára hűvös helyre. A keksz így teljesen megpuhul. Ha kész rudat ferdén szeleteljük, akkor zebracsíkos csokis mintát kapunk.

Alternatív megoldásként tortaformába is rétegezhetjük a kekszeket és a krémet. Az alján és a szélén legyen keksz, belül pedig bőséges krém. A tetetjét érdemes krémmel fedni, és néhány darab kekszet rakni rá dísznek. Ugyanúgy fóliával fedjük, és hagyjuk puhulni.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük