Palacsintatorta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Palacsintatorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg narancslekvár
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 citrom reszelt héja
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl ananászlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A vaníliaöntethez:8 dl tej
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg liszt
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéj felével. A mazsolát az ananászlébe beáztatjuk. 15 dkg puha teavajat 15 dkg porcukorral habosra kikeverünk. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2 fehérjét teszünk. A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot. A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük. A mazsolát az ananászléből kivesszük, összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral.
A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta hatodrészét belemerjük, kb. 3 percig sütjük, megfordítjuk, és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát (a világos fele legyen felül) egy tányérra csúsztatjuk, és narancslekvárral megkenjük, majd megszórjuk a darált dióval és a mazsolával.

A tésztából ugyanígy még 5 db palacsintát sütünk. Egymásra rétegezzük, és az utolsót kivéve megkenjük narancslekvárral, megszórjuk dióval és mazsolával.

A megmaradt vajat megolvasztjuk, és a palacsintatortára öntjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük.

Amíg a palacsintatortánk sül, a 2 tojásfehérjéből habot verünk úgy, hogy belekeverjük a megmaradt porcukrot. A sütőből a palacsintatortánkat kihúzzuk egy pillanatra, és a felvert habot a torta tetejére halmozzuk, majd a sütőbe visszatolva aranysárgára sütjük.
Szeletekre vágjuk, a megmaradt darált dióval megszórva az alábbi vaníliaöntettel (sodóval) kínáljuk.

A vaníliaöntethez a vaníliát hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk - így lesz intenzív és eredeti az íz. A vanília héját és a kikapart velőjét a tejjel felforraljuk. A porcukrot, a tojássárgáját és a lisztet kikeverjük, felöntjük a vaníliás tejjel, újra felforraljuk, leszűrjük, majd a vajjal fényesre kikeverjük (montírozzuk). Hűlés közben többször átkeverjük.

Ezt is szeretjük