Sósrudak
Sósrudak
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 1 kg liszt
- 30 dkg Vénusz sütőmargarin
- 30dkg zsír
- 30dkg túró
- 2evőkanál só
Kenéshez
- 1db tojás
- sajt
- szezámmag, lenmag, vagy tökmag
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és másnapig hűtőbe tesszük. Pihentetés után kétszer egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk mint a vajas tésztát. Utána 1cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét kétszer felvert tojással megkenjük,majd megszórjuk sajttal,magvakkal,és rudakba szabdaljuk.Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept