Hamis tiramisu

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hamis tiramisu

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 50 dkg babapiskóta
  • 1dl tej
  • 2dl feketekávé
  • fél dl rum
  • 5dkg kakaópor

Krém

  • 5 dl + 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1 csomag tiramisu krémpor
  • 2dl tejszín
  • fél dl rum
Recept idők

Elkészítés:

Megfőzzük a feketekávét és összekeverjük a rummal és a tejjel. Ebben forgatjuk meg egy pillanatra a babapiskótákat. A tészta minőségétől függ meddig kell áztatni. Én épphogy csak belemártottam a két végét.
Az 5dl tejből szokásos módon pudingot főzünk.A tiramisu krémport 2dl hideg tejjel jól kikeverjük, hogy krémes állagú legyen és ehhez adjuk a rumot.A tejszínt habbá verjük.
Ezt követően a kihűlt pudingot a tiramisu krémet összekeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.
A tiramisut tehetjük tortaformába,melyet előtte ki folpackozunk, vagy egy négyszögletes tálba.Én az utóbbit választottam.
A tál aljába piskótát teszünk,arra egy réteg krémet,és ezt megszórjuk kakaóporral./ én nem szórtam meg / addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalóink,de arra ügyeljünk,hogy a tetejére krém kerüljön.
Hűtőszekrénybe helyezzük 3-4 órára. Ha tortaformába rakjuk, kiborítjuk óvatosan egy tálcára, megszórjuk kakaóporral és szeleteljük.Ha tálba készítettük,ugyanúgy megszórjuk,és kanállal szedjük mint a somlói galuskát. Én a tálból nagyon szépen tudtam szeletelni.

Ezt is szeretjük