Hamis tiramisu

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hamis tiramisu

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 50 dkg babapiskóta
  • 1dl tej
  • 2dl feketekávé
  • fél dl rum
  • 5dkg kakaópor

Krém

  • 5 dl + 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1 csomag tiramisu krémpor
  • 2dl tejszín
  • fél dl rum
Recept idők

Elkészítés:

Megfőzzük a feketekávét és összekeverjük a rummal és a tejjel. Ebben forgatjuk meg egy pillanatra a babapiskótákat. A tészta minőségétől függ meddig kell áztatni. Én épphogy csak belemártottam a két végét.
Az 5dl tejből szokásos módon pudingot főzünk.A tiramisu krémport 2dl hideg tejjel jól kikeverjük, hogy krémes állagú legyen és ehhez adjuk a rumot.A tejszínt habbá verjük.
Ezt követően a kihűlt pudingot a tiramisu krémet összekeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.
A tiramisut tehetjük tortaformába,melyet előtte ki folpackozunk, vagy egy négyszögletes tálba.Én az utóbbit választottam.
A tál aljába piskótát teszünk,arra egy réteg krémet,és ezt megszórjuk kakaóporral./ én nem szórtam meg / addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalóink,de arra ügyeljünk,hogy a tetejére krém kerüljön.
Hűtőszekrénybe helyezzük 3-4 órára. Ha tortaformába rakjuk, kiborítjuk óvatosan egy tálcára, megszórjuk kakaóporral és szeleteljük.Ha tálba készítettük,ugyanúgy megszórjuk,és kanállal szedjük mint a somlói galuskát. Én a tálból nagyon szépen tudtam szeletelni.

Ezt is szeretjük