Kókuszdió

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kókuszdió

Hozzávalók 4 személyre:

A külsejéhez

  • 2 evőkanál rum
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 30 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • kb.1-2evőkanál tej
  • darált keksz

A belsejéhez

  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor

A forgatáshoz

  • 10 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez

  • 15-20 szem fél dióbél
Recept idők

Elkészítés:

Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze,és 15-20 egyforma kis golyót formálunk belőle.15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük,hogy formáját megtartsa.

A külsejéhez valókat szintén összedolgozzuk,a tej mennyisége attól függ, mennyit vesz fel a tészta. Ha esetleg lágy lenne a massza nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet.Majd nedves kézzel 15-20 egyforma gombócot formálunk belőle.Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk és a közepébe egy kókuszos gombócot teszünk,majd újra össze gömbölygetjük ugyanúgy mint amikor szilvás gombócot készítünk. kókuszreszelékbe megforgatjuk,végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőbe dermedni hagyjuk.Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk,és 1-1 negyed dióval díszítjük.

Ezt is szeretjük