Kókuszdió
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Kókuszdió
Hozzávalók 4 személyre:
A külsejéhez
- 2 evőkanál rum
- 5 dkg keserű kakaópor
- 30 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- kb.1-2evőkanál tej
- darált keksz
A belsejéhez
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
A forgatáshoz
- 10 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez
- 15-20 szem fél dióbél
Elkészítés:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze,és 15-20 egyforma kis golyót formálunk belőle.15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük,hogy formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat szintén összedolgozzuk,a tej mennyisége attól függ, mennyit vesz fel a tészta. Ha esetleg lágy lenne a massza nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet.Majd nedves kézzel 15-20 egyforma gombócot formálunk belőle.Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk és a közepébe egy kókuszos gombócot teszünk,majd újra össze gömbölygetjük ugyanúgy mint amikor szilvás gombócot készítünk. kókuszreszelékbe megforgatjuk,végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőbe dermedni hagyjuk.Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk,és 1-1 negyed dióval díszítjük.

Még több recept