Dobos torta

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobos torta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 6 nagy tojás
  • 150 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 130 g liszt
  • csipet só
  • _Csokoládés vajkrém_
  • 120 g étcsokoládé
  • 340 g Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 125 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Karamell

  • 150 g cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 teáskanál friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Olajjal fújd be és sütőpapírral béleld ki a tepsit.
2. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgákat a porcukor felével keverd habosra.
3. A tojások fehérjét a maradék porcukorral verd nagyon kemény habbá.
4. A tojásos cukros keverékhez egy kevés fehérjehabot adj hozzá. Keverd bele az összes fehérjehabot.
5. A lisztet szitáld rá és laza, nagy mozdulatokkal keverd össze.
6. A tésztát tedd az előkészített tepsibe ( 2db) és 5-8 perc alatt süsd meg.
7. Miután megsültek, boríts rá sütőpapírt. Tedd egymásra a kettő lapot és hagyd pihenni.
8. A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel. Hagyd kicsit hűlni.
9. A vajat keverd habosra, add hozzá a kakaóport és a porcukrot és keverd tovább.A vaníliát és az olvasztott csokoládét is keverd hozzá.
11.A kihűlt piskóta lapokat vágd hat egyenlő részre. (négyzetekre)
Minden réteget kenj meg a csokoládés krémmel és picit nyomd össze. Rétegezd amíg a kilencedik lapot is felhasználtad. Vond be a tortát a csokoládékrémmel.
12. Dobos dísz.
A maradék piskóta lapokból pohárral szúrj ki köröket.
A cukrot, vizet és citromlevet kezd el melegíteni, olykor keverd meg. Akkor jó ha a cukor szépen elszíneződik, karamellizálódik.
A piskóta tallérokat kend meg a cukormázzal kanál segítségével. Hagyd száradni. Óvatosan dolgozz a karamellel mert nagyon forró!
13. Az összeállított tortát a karamellás piskóta tallérokkal és mogyoróval díszítsd.

1
2
Ezt is szeretjük